SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2296.2
  • BIST
    8997
  • BTC
    70550$

Oraya İltica Talebleri %31.5 Azaldı

Oraya İltica Talebleri %31.5 Azaldı
Türkiye en çok iltica talebinde bulunan 4. ülke konumunda.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Almanya'ya iltica telabinde bulunanların 2020 yılında ciddi şekilde düşüş gösterdiğini açıkladı. Almanya İçişleri Bakanlığı iltica talebleri ile ilgili verileri paylaştı. Peki Almanya'ya kaç kişi iltica talebinde bulundu?

Almanya'ya iltica başvuruları 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 31,5 azalarak 76 bin 61 kişi olarak gerçekleşti. Başvurulardaki azalmanın sadece korona salgını nedeniyle olmadığı, düşüşün dört yıldır devam ettiği belirtiliyor.

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, göç ile ilgili alınan önlemlerin işe yaradığını buna mukabil muhtaç olan birçok kişiye yardım edildiğini ve bu kişilerin başvurusunun onaylandığını açıkladı.

 

İşte İltica başvurusunda bulunan ülkeler

  1. Suriye: 25 bin 373 başvuru
  2. Afganistan: 8 bin 51 başvuru 
  3. Irak: 7 bin 355 başvuru
  4. Türkiye: 5 bin 196 başvuru

 

Başvuruların 26 bin 520'sinin Almanya'da doğan çocuklar için yapıldığı, 19 bin 589'unun ise devam eden başvuru süreçleri olduğu belirtildi.

Almanya Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) geçen yıl 145 bin 71 başvuruyu değerlendirdiği belirtilerek, bunlardan 46 bin 586’sının reddedildiği, 37 bin 818'inin ise kabul edildiği açıklandı. 18 bin 950 kişiye geçici koruma statüsü verildiği ve 36 bin kişinin başvurusunun da ayrı bir değerlendirmeye alındığı kaydedildi.

Bakanlık, Aralık 2020 sonu itibariyle karar verilmesi gereken başvuru sayısını 52 bin 56 olarak açıkladı. Bu rakam 2019 yılında 57 bin 12 seviyesindeydi.

 

Almanya İltica Prosedürü Hakkında Bilgiler

İltica prosedürü sırasında, bir kişinin Almanya'da sığınma hakkı alıp almadığı kararlaştırılır. İltica prosedürünün nasıl işlediği İltica Yasasında düzenlenmiştir. İltica prosedürü birkaç adımdan oluşur: iltica başvurusu, Dublin kontrolü, duruşma, karar. İltica prosedürü resmi olarak iltica başvurusu ile başlar. Ancak iltica başvurusunda bulunabilmeniz için önce kayıt olmanız gerekir. Bu kayda Asylgesuch denir. BAMF’ın web sitesinde Almanca ve İngilizce olarak İltica Prosedürü ile ilgili genel bilgiye ulaşabilirsiniz.

Dikkat! Korona salgını nedeniyle sığınma başvuruları şu an için sadece yazılı olarak yapılabilir. İlk varış merkezine kaydolduğunuzda, varış belgesi ve sığınma başvuru formu alırsınız. Bu formu doldurup imzalamanız gerekir. Daha sonra bu form, varış kanıtınızın bir kopyasıyla birlikte Federal Göç ve Mülteciler Dairesine gönderilir. Böylece BAMF size oturum izni gönderir. Güncel durum iyileşinceye kadar duruşmanız gerçekleşmeyecektir. Daha fazla bilgi için bamf.de adresine bakabilirsiniz.

Dikkat! BAMF olumsuz bildirimleri göndermeye devam edecek. Postanızı düzenli olarak kontrol edin ve başvurunuz reddedilirse avukatınıza veya Pro Asyl yardım hattına başvurun.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.