SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    35.17
  • ALTIN
    2466.0
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65138.42$

Papa Cinsel Haz ile ilgili konuştu

Papa Cinsel Haz ile ilgili konuştu
Papa Francis bu kez cinsel haz ile ilgili yaptığı konuşmada "sabırla disipline edilmesi gerektiğini" söyledi.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Papa Francis, cinsel hazın "Tanrı'dan gelen bir hediye" olduğunu ve "sabırla disipline edilmesi gerektiğini" söyledi.

Aynı zamanda, "ilişkisiz memnuniyet" getirdiğini ve bağımlılığa yol açabileceğini belirterek pornografiye karşı uyardı.

Papa, Çarşamba günü Vatikan'daki genel toplantısında konuştu.

Konuşma, Papa'nın "aşk şeytanı" olarak adlandırdığı konular üzerine bir dizi vaazın bir parçasıydı ve "insan ilişkilerini tahrip ediyor" dediği arzunun üzerinde odaklandı, "günlük haberler bu gerçeği belgelemek için yeterli" dedi.

"En iyi şekilde başlayan kaç ilişki daha sonra toksik ilişkilere dönüştü?" diye sordu.

Papa, yeni doktrin başkanı Kardinal Victor Manuel Fernández'in, geçmişte yazdığı ve 1990'ların sonlarında yayımlanan "Mystical Passion: Spirituality and Sensuality" adlı kitabı nedeniyle eleştirilere maruz kaldığı günlerde bu açıklamaları yaptı.

Şu anda basılmamış olan kitap, insan cinselliğini tartışıyor ve orgazmlar sırasında erkek ve kadın deneyimlerine dair detaylı açıklamalar içeriyordu. Kardinal Fernández, Catholic online yayını Crux'a konuşurken kitabı gençken yazdığını ve şimdi "kesinlikle" böyle bir şey yazmayacağını söyledi.

Muhafazakâr yorumcular kitabı "sapkın" olarak nitelendirdi; biri, Kardinal Fernández'in İnanç Doktrini Dikasteri'nin başkanı olmaya "uygun olmadığını" söyledi.

Bu, Papa Francis veya Kardinal Fernández'in Katolik topluluğun muhafazakâr üyelerinin öfkesini çektiği ilk kez değil.

Aralık ayında Kardinal Fernández, ahlaka aykırı olan eşcinsel çiftleri kutsamasına izin veren bir metni tanıttı ve bu metin daha sonra Papa Francis tarafından onaylandı.

Kardinal Fernández, bu durumun eşcinsel çiftlerin statüsünü Katolik Kilisesi'nin gözünde geçerli kılmadığını vurgulasa da, birçok muhafazakâr için zarar vericiydi.

Papa Benedict XVI'nın doktrin başkanı olan Kardinal Gerhard Müller, Vatikan'ın belgesini kesin bir dille kınadı. Çevrimiçi olarak yayımlanan uzun bir yanıtında Kardinal Müller, bir rahibin eşcinsel bir birliği kutsamasının "kutsal bir saygısızlık ve ahlaki bir hakaret" olacağını söyledi.

Dünya genelindeki prelatlar da, Papa'nın Katolik Kilisesi'ni reform etme planlarına uzun süredir karşı çıkan Amerikalı muhafazakârlar da dahil olmak üzere, bu kararı kınamak için açıklamalar yayınladı.

Gerilimler, Papa'nın eleştirel bir isim olan Amerikalı Kardinal Raymond Burke'ı Vatikan apartmanından çıkarması ve maaşını iptal etmesiyle doruğa ulaştı.

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.