SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63238.598$

Spotify, Apple'a savaş açtı

Spotify, Apple'a savaş açtı
Spotify, Apple'ın ABD'de uyguladığı %27'ye varan oranlardaki yeni işlem ücretlerine karşı açık sözlü bir saldırı başlattı.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Müzik erişim platformu Spotify, Apple'ın Amerika'da uyguladığı %27'ye varan oranlardaki yeni işlem ücretlerine karşı açık sözlü bir saldırı başlattı.

Çarşamba günü Apple, uygulama geliştiricilerinin kendi mağazası dışındaki yerlerde de ürün satmasına izin vereceğini ancak yine de komisyon ödemeleri koşuluyla izin vereceğini duyurdu.

Spotify bunun "çirkin" olduğunu söyledi; ve Apple'ı "hiçbir şeyden vazgeçmemekle" suçladı; kârını korumak için. İngiliz hükümetine, İngiltere'de benzer ücretlerin alınmasını engelleme çağrısında bulunuyor.

Firma, ücretleri ABD'de Fortnite geliştiricisi Epic Games ile uzun süredir devam eden hukuki mücadelenin sonucunda uygulamaya koydu.

Mahkeme, Apple'ın, uygulama geliştiricilerinin, Apple'ın kendi App Store ödeme sistemini devre dışı bırakan bağlantılar da dahil olmak üzere diğer ödeme yöntemleri hakkında insanlara bilgi vermesine izin vermeyerek ABD rekabet yasalarına aykırı davrandığını tespit etti.


Sonuç olarak Apple, ABD'de insanların kendi sistemini kullanmadan hizmetlere abone olmalarına olanak tanıyan yeni bir kurallar dizisi getirdi, ancak bunu yapmak için geliştiricilerden %27'ye kadar komisyon talep edecek.

Spotify öfkeyle tepki göstererek, politikanın "göze çarptığını" söyledi. ABD mahkemesinin daha fazla rekabeti mümkün kılma girişimi.

"Apple, uygulama mağazası tekeli altında geliştiricilerin ve tüketicilerin sırtından elde ettikleri kârları korumak için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha gösterdi,"; bir açıklamada söyledi.

Spotify'ın, ücretleri nedeniyle Apple'a saldırdığı bir geçmişi var. Ekim 2023'te onu "çılgın" bir ruh hali içinde olmakla suçladı. internet üzerindeki kontrol düzeyi.

Şimdi ise Birleşik Krallık hükümetinin müdahale etmesi gerektiğini söylüyor.

"Birleşik Krallık'ın Dijital Piyasaları, Rekabeti ve Tüketici Yasası, esasen Apple'ın ücretlerinin bir kopyası olan bu yanlış duruşa son vermelidir."


"İngiltere yasa yapıcılarını, Apple'ın benzer ücretler uygulamasını önlemek için tasarıyı hızla geçirmeye şiddetle çağırıyoruz; bu, Birleşik Krallık'taki tüketiciler ve işletmeler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir teknoloji endüstrisi yaratılmasına yardımcı olacaktır."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.