SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

2020'de seks oyuncak satış rekorları kırıldı

2020'de seks oyuncak satış rekorları kırıldı
Pandemi süreci seks oyuncaklarında endüstrisinde altın yılı oldu.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Yeni Zelandalılar 2020'de tuvalet kağıdından daha fazlasını satın aldıkları için seks oyuncakları satışları rekor seviyelere ulaştı.

Wellington merkezli Adult Toy Megastore'un sahibi Nicola Relph, işletmenin geçen yılki satışlara benzer bir şey görmediğini söyledi.

Relph, çoğu satın alma işlemi ilk kez müşteriler tarafından yapılırken, cinsiyet ayrımının kabaca 50/50 olduğunu söyledi.

"On yıldan fazla bir süredir bu işin içindeyim ve bunun olacağını görmedim. Kilitlenmeler kesinlikle evdeki insanları ekmek pişirmekten oyuncakları denemeye kadar yeni şeyler denemek istemelerine neden oldu. "

Relph, pandeminin konuşma ve tartışmanın daha açık olduğu ve Yeni Zelanda'nın cinsiyet ve cinselliğe karşı “Viktorya dönemi tutumlarından” sıyrıldığı bir zamanda da baş gösterdiğini söyledi.

Site üzerinden seks oyuncakları satışı, Yeni Zelanda'nın 25 Mart'ta kilitlenmeye başlamasından 48 saat önce üç katına çıktı ve benzer satış artışları Avustralya ve İngiltere'deki büyük Covid-19 duyurularıyla aynı zamana denk geldi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs salgınını pandemi ilan ettiği 11 Mart'ta üç ülkede de alımlar üç katına çıktı.

Site için satışlar 21 Mart'ta İngiltere'de Boris Johnson'ın barların kapanacağını duyurmasıyla ve 22 Mart'ta Avustralya'da Başbakan Scott Morrison aynı şeyi açıkladığında ikiye katlandı.

Auckland Üniversitesi'nden psikolog Dr Jessica Maxwell, yetişkin oyuncaklarının kullanımının dünya çapındaki salgın karşısında rahatlık bulmanın bir yolu olabileceğini söyledi.

"Seks yapmak veya seks oyuncaklar kullanmak için bir motivasyon stresi azaltmaktır, bu nedenle bu süre zarfında bunları kullanmak isteyen insanları görmeniz tamamen mantıklıdır."

Bazı insanların yeni bir şey deneme fırsatını yakalayarak kötü bir durumdan en iyi şekilde yararlanmasının da mümkün olduğunu söyledi.

"Birçok çift ekmek pişirmek gibi yeni hobiler yapıyor. Yatak odasında olsun ya da olmasın yeni olan her şey ruh sağlığınız için iyidir."

Ancak, herkesin havasında olmayacağı konusunda uyardı ve sorun değil.

"Stres ve anksiyetenin cinsel dürtü için mutlak katiller olmasına rağmen, ilgilenmiyorsanız tamamen normal olduğunu söyleyebilirim."

Adult Toy Megastore, Hükümet tarafından prezervatifler, tıbbi malzemeler ve - belki de dezenfekte etme davranışına yönelik daha geniş bir eğilimi yansıtan - seks oyuncak temizleyicisi sağlayan temel bir hizmet olarak onaylandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.